سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۴:۲۶

اخبار

هفته اطلاع رسانی تغذیه صحیح

تغذیه سالم بخش مهمی از کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.کیفیت زندگی به معنی سلامتی و شادکامی در افراد و بهره مندی از یک زندگی سالم است که برای هرکس منحصر به فرد و متفاوت است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق، ناهید هاشمی کارشناس ارشد تغذیه  عنوان کرد:  

به مناسبت هفته اطلاع رسانی تغذیه صحیح و سالم 10 تا 16 اذر ماه  با هم به نکاتی پیرامون تغذیه سالم می پردازیم.

تغذیه سالم علاوه بر ایجاد حس سیری باید نسبت مناسبی از مواد مغذی را تامین نماید  و سیری سلولی ایجاد کند.تغذیه سالم بخش مهمی از کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.کیفیت زندگی به معنی سلامتی و شادکامی در افراد و بهره مندی از یک زندگی سالم است که برای هرکس منحصر به فرد و متفاوت است.با توجه به اهمیت تغذیه سالم در کیفیت زندگی خوب است به نکاتی پیرامون تغذیه سالم بپردازیم.

هفته تغذیه 3

برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی ، بجای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید.

برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنتان هرروز از حبوبات استفاده کنید. حبوبات منبع پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است. 

ترکیب غلات ( نان و برنج ) همراه با حبوبات پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند. 

تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است. 

سلامت قلبتان را با کاهش مصرف نمک تضمین کنید. 

چاقی دوران کودکی = ابتلا به فشار خون بالا و دیابت در بزرگسالی است .

مصرف غذاهای چرب و پرنمک هر روز شما را به سکته نزدیکتر می کند. 

مصرف روغن جامد طعم سلامتی را از شما می گیرد. 

مصرف میوه و سبزی از کودکی تبدیل به عادت می شود. 

با افزایش مصرف حبوبات ، سبزی و میوه از سرطان و دیابت پیشگیری کنیم. 

با کاهش مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به سرطان را از خود دور کنید. 

خوردن یک نیاز است اما خوردن مواد غذایی سالم یک هنر است. 

هفته تغذیه 2

ناهید هاشمی افزود : چاقی بیماریست ، مراقب وزنتان هستید؟ 

مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین را محدود کنید. 

با حبوبات آشتی کنید تا چاقی و سرطان سراغتان نیاید. 

مصرف زیاد مواد قندی و شیرین عامل اصلی ابتلا به دیابت است.

با کاهش مصرف قند و شکر،شیرینی سلامتی را بچشید . 

مصرف سبزیجات متنوع را در وعده های غذایی روزانه فراموش نکنید. 

نصف بشقاب غذایتان رابه سبزی و سالاد اختصاص دهید. 

بیشتر از 5 گرم نمک در روز مصرف نکنید. 

ادویه جات را جایگزین نمکدان کنید. 

با مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین در کودکی طعم تلخ دیابت را در بزرگسالی تجربه می کنید.

همه مواد غذایی دارای سدیم (نمک پنهان ) هستند ،مراقب نمک پنهان باشید.

از سرخ کردن غذا با روغن زیاد تا میتوانید پرهیز کنید. 

سعی کنید کمتر از غذاهای سرخ کرده استفاده کنید. 

یادتان باشد، هر چه در مصرف روغن بیشتر خسیس باشید، سلامت شما بیشتر تضمین میشود.

سکته قلبی در کمین من و شما ،مصرف قند ، نمک و چربی را کاهش دهیم. 

سلامت قلبتان را قربانی چاقی نکنید. 

بجای نان های سفید از انواع نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید. 

هفته تغذیه 1

 

وی با تشریح موارد اخیر تاکید کرد : از کودکی با اضافه کردن سبزیجات به غذای کودکتان او را با سبزیجات اشنا کنید تا به مصرف آنها عادت کنند. 

فرزندتان را با طعم میوه های مختلف آشنا کنید تا مصرف روزانه میوه به یک عادت برای فرزندتان تبدیل شود. 

میوه های ریز و درشت ارزش غذایی یکسانی دارند. 

ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک ، کم چرب و کم شیرین عادت دهید.

فست فودها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آنها افراط نکنید.

 

ناهید هاشمی

کارشناس ارشد تغذیه

بهداشت و درمان صنعت نفت شمالشرق کشور

 
۱۰ آذر ۱۴۰۰ ۱۲:۱۴
تعداد بازدید : ۶۱۹
کد خبر : ۱۰,۰۵۵