روز ملی بهداشت محیط یک فرصت است که اهداف رشته بهداشت محیط و همچنین فعالیتهایی که فعالان رشته مهندسی بهداشت محیط انجام دادهاند به اطلاع مسئولان و مردم رسانده شود.
حفظ تندرستی و رهایی از رنج و بیماری یکی از مهمترین مسائلی است که همواره در طول تاریخ، فکر بشر را بخود مشغول نموده است با پیشرفت علم و دانش و شناختن عوامل بیماریزا و تاثیر آن بر تندرستی، انسان آموخت که باید در محیط پاکیزه و سالم زندگی کند و از آنچه سلامتی او را به خطر می اندازد اجتناب نماید. فراهم نمودن شرایط زندگی سالم از طریق برخورداری از محیط سالم و ارائه عادلانه خدمات سلامت از رسالتهای اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
مهمترین هدف بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان و تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل تلقی می گردد . بهداشت محیط به طور موکد سلامتی انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی پیگیری می کند وکیفیت محیط و حفظ سلامتی اکوسیستم ها را به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار می دهد
عوامل محیطی در سطح دنیا مسئول درصد قابل توجهی از عوارض سوئی همچون انواع بیماریهای عفونی ،بعضی از بیماریهای غیر واگیر همچون سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی میباشد. بهداشت محیط با شناسایی و کنترل عواملی از محیط که بر سلامت تاثیرگذار است، مسئولیت خطیری را با توجه به گسترش روز افزون و تنوع آلایندههای محیطی در اجرای رسالت خود عهده دار است.
نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی، بهسازی محیط، بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی، دفع صحیح پسماند، فضولات حیوانی و فاضلاب، مبارزه با ناقلین و کنترل سموم، بهداشت پرتوها ،کنترل آلودگی هوا ،بهداشت محیط بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی، بهداشت مدارس، اقدامات بهداشت محیط در شرایط اضطرار و بحران ها، روز آمد نمودن و اجرای دقیق ضوابط و مقررات مربوط گوشهای از فعالیت های بهداشت محیط درجهت حفاظت و ارتقاء سلامت آحاد جامعه میباشد.