سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۷:۱۹

اخبار

پنومونی - عفونت ریه یا ذات الریه

در بیماری پنومونی، کیسه‌های هوایی موجود در ریه متورم می‌شود و چون درون آن از مایعات پر می‌شود، اکسیژن رسانی کمتر شده و تبادلات گازی کاهش می‌یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت شمالشرق ،دکتر زینب باقری پزشک عمومی ، پزشک خانواده در بهداشت ودرمان صنعت نفت شمال شرق در روز جهانی پنومونی بیان کرد :

 

استخوان خانم دکتر باقری

 

طبق گزارش‌های آماری سالانه سازمان جهانی بهداشت، پنومونی ( عفونت ریه یا ذات الریه) اولین بیماری عفونی کشنده در سراسر دنیاست وهر ساله منجر به مرگ عده زیادی از افراد می شود. به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی ۱۲ نوامبر مصادف با ۲۱ آبان‌ماه را به عنوان روز جهانی پنومونی نام‌گذاری کرده است تا به مردم جهان یادآور شود مخاطرات عفونت ریه را جدی بگیرند.

تعریف بیماری:

ریه از هزاران کیسه هوایی کوچک تشکیل شده که با انقباض و انبساط، هوا را به درون بدن کشانده و پس از دریافت اکسیژن، دی اکسید کربن را از بدن خارج می‌کند.

در بیماری پنومونی، کیسه‌های هوایی موجود در ریه متورم می‌شود و چون درون آن از مایعات پر می‌شود، در نتیجه اکسیژن رسانی کمتر شده و تبادلات گازی کاهش می‌یابد .

دکتر باقری ریه

علائم :

علائم ذات الریه می تواند از خفیف تا مرگ آور متفاوت باشد. این علائم می توانند شامل سرفه که ممکن است خلط ایجاد کند، تب، تعریق یا لرز، تنگی نفس، درد قفسه سینه که هنگام نفس کشیدن یا سرفه شدیدتر می شود، احساس خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع یا استفراغ و سردرد باشند. سایر علائم با توجه به سن و سلامت عمومی فرد می توانند متفاوت باشند، به عنوان مثال این بیماری در کودکان کمتر از 5 سال ممکن است موجب بروز خس خس در هنگام تنفس شود همچنین این بیماری در افراد مسن ممکن است علائم خفیف تری از خود بروز دهد .

پیشگیری:

قسمت عمده ای از مرگ و میر حاصل از این بیماری قابل پیشگیری است و تشخیص و شناسایی زودهنگام در بیماری‌های عفونی ریوی می‌تواند منجر به نجات بیمار و جلوگیری از آسیب شدید ریوی شود شست و شوی مکرر دست ها، دوری گروه‌های پر خطر از افراد مبتلا و استفاده از ماسک در پیشگیری از این بیماری بسیار کمک کننده است.

درمان پنومونی:

درمان پنومونی به نوع ذات‌الریه، شدت و سلامت عمومی فرد بستگی دارد. معمولاً آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی، استراحت، مسکن معمولی و مایعات برای بهبود کامل بیماری پنومونی کافی است. افراد دارای وضعیت پزشکی خاص، سالمندان و کودکان نیاز به مراقبت‌های بیشتر و گاه بستری در بیمارستان دارند.

۲۷ آبان ۱۴۰۲ ۱۰:۲۷
تعداد بازدید : ۳۱۳
کد خبر : ۱۴,۳۱۴

نظرات بینندگان