به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت شمالشرق ،جلسه دیابت و تغذیه در سالمندی برای گروه پیش کسوتان و خانواده آنان توسط دکتر زینب باقری و سهیلا جعفربگلو کارشناس شرکت نوونوردیسک پارس برگزار گردید . مدرسین در این جلسه موارد ذیل را مطرح نمودند : دکتر باقری بیان کرد : دیابت شامل طیفی از اختلالات است که به صورت افزایش گلوکز خون خود را نشان میدهد تقریبا 14درصد جمعیت 25 تا 75سال کشور به دیابت مبتلا هستند و آمار جمعیت دیابتی دنیا از مرز نیم میلیارد گذشته است ؛ در این جلسه که با حضور بازنشستگان عزیز برگزار شد، پس از تعریف بیماری و توضیح علائم و نشانه ها، به اهمیت کنترل و پیگیری دیابت با تاکید بر تغذیه و رژیم غذایی پرداخته شد ، هدف از رژیم غذایی در دیابت رساندن مواد مغذی به بدن به میزان لازم برای تامین انرژی مورد نیاز با رعایت تنوع و تعادل است. دکتر باقری افزود :درمان و کنترل بیماری شامل موارد ذیل می باشد: مراقبت پزشکی و دارودرمانی مراقبت تغذیه ای فعالیت بدنی یا ورزش پایش گلوکز خون آموزش به بیمار خود مراقبتی اهداف مراقبت های تغذیه ای در افراد مبتلا به دیابت: هدف کلی: کنترل متابولیک بیماران از طریق اصلاح عادات غذایی و شیوه زندگی اهداف اختصاصی : ۱_حفظ و یا رسیدن به نتایج متابولیک: * حفظ سطح گلوکز خون در حد طبیعی و یا نزدیک به آن جهت پیشگیری از عوارض حاد و مزمن دیابت *حفظ لیپیدها در حد طبیعی و کنترل فشار خون جهت کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی ۲_ پیشگیری و درمان عوارض مزمن دیابت، اصلاح دریافت غذایی و تصحیح شیوه زندگی برای پیشگیری و درمان چاقی، دیس لیپیدمی،بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و نفروپاتی در ادامه به منابع غذایی اصلی کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها اشاره شد و درباره اثر هریک بر بدن و کنترل دیابت صحبت شد. جعفربیگلو گفت : آشنایی با واحدهای غذایی و انواع شمارش واحدهای کربوهیدرات و هرم راهنمایی غذایی و انواع گروه ها (شیرولبنیات ، میوه ها ، نان و غلات ، گوشت و جانشین های آنها ، سبزیجات و سایر گروهها )را به تفصیل توضیح دادند . شمارش کربوهیدرات در افراد مبتلا به دیابت : کربوهیدرات ها یا به تعبیر عامیانه قند ها و نشاسته ها، سطح گلوکز(قند) خون بعد از غذا را تحت تاثیر قرار می دهند. شمارش کربوهیدرات در افراد مبتلا به هر نوعی از دیابت یک مهارت و تکنیک جهت کنترل سطح قند خون بعد از صرف غذا می باشد. با آگاهی از مقدار کربوهیدرات موجود در غذاها حق انتخاب بیشتری دارید و بهتر می توانید قند خون خود را کنترل کنید. در ادامه جلسه انواع روشهای بشقاب غذایی به شرکت کنندگان ارائه شد . در ادامه جلسه بصورت پرسش و ارائه پاسخ پایان یافت .