سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز پنج شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ ۰۸:۵۱

اخبار

کلاس طب سالمندان در بهداشت و درمان شمال شرق برگزار شد.

کلاس طب سالمندان توسط مدرسین زینب باقری- پزشک خانواده، مریم رمضانیان - مراقب سلامت و علیرضا محمودی - کارشناس ارشد تغذیه بهداشت و درمان شمال شرق برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت شمالشرق، زینب باقری - پزشک خانواده بهداشت ودرمان شمالشرق، در رابطه با "طب سالمندان" بیان کرد:

سالمندی دوره‌ای طبیعی از زندگی است که با تغییرات جسمی، روانی و اجتماعی همراه است. این مرحله‌ از زندگی می‌تواند پر از فرصت‌های جدید و تجربیات تازه باشد.

با افزایش امید به زندگی و کاهش نرخ زاد و ولد، جمعیت سالمندان در جهان رو به افزایش است. این پدیده نیازمند توجه ویژه و برنامه‌ریزی مناسب برای بهبود کیفیت زندگی افراد در این مرحله از زندگی است.

زینب باقری ضمن توصیف باورهای غلط درباره سالمندی که می‌تواند تاثیر منفی بر روی نگرش افراد نسبت به این مرحله از زندگی داشته باشد گفت: این باورهای غلط را می‌توان با اطلاعات صحیح و آگاهی‌رسانی از بین برد.

وی در ادامه به "فرصت‌های سالمندی" اشاره کرد و افزود: درواقع سالمندی مرحله‌ای از زندگی است که می‌تواند پر از فرصت‌های جدید و تجربیات تازه باشد.در این مرحله می‌توانیم به فعالیت‌هایی بپردازیم که همیشه به آن‌ها علاقه داشته‌ایم اما فرصت انجامشان را نداشته‌ایم. برخی از این فرصت‌ها عبارتند از:

1-آموزش و یادگیری:

استفاده از دوره‌های آموزشی آنلاین یا محلی برای یادگیری مهارت‌ها و دانش جدید.

2-فعالیت‌های اجتماعی:

شرکت در گروه‌های داوطلبانه، انجمن‌های محلی و فعالیت‌های اجتماعی مختلف.

3-ورزش و سلامت:

حضور در کلاس‌های ورزشی مانند یوگا، پیلاتس یا پیاده‌روی منظم برای حفظ سلامتی و تناسب اندام.

4-سفر و گردشگری:

سفر به مکان‌های جدید و تجربه فرهنگ‌های مختلف.

5-فعالیت‌های هنری و خلاقانه:

نقاشی، نوشتن، عکاسی یا شرکت در کارگاه‌های هنری.

6-خواندن و مطالعه:

وقت گذاشتن برای خواندن کتاب‌ها و مجلاتی که به آن‌ها علاقه دارید.

7-بازگشت به طبیعت:

گذراندن وقت در طبیعت، پیاده‌روی در پارک‌ها و باغ‌ها.

8-ارتباط با خانواده و دوستان:

وقت گذراندن با اعضای خانواده و دوستان و تقویت روابط.

باقری در ادامه به توصیف اجمالی بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون و آلزایمر پرداخت.

وی بر اهمیت مصرف صحیح داروها در مدیریت این بیماری‌ها تأکید کرد و آگاهی‌بخشی در مورد بیماری‌های مزمن را به ترتیب اهمیت، از برنامه‌های اصلی این واحد عنوان نمود.

در پایان، پس از پرسش و پاسخ با مراجعین و پاسخ به سوالات، پرسشنامه‌هایی در اختیار افراد قرار گرفت تا با بهره‌گیری از نظرات مراجعین، به تحلیل و برنامه‌ریزی بهتر در رابطه با نیازهای آموزشی پرداخته شود. 

 

مریم رمضانیان - مراقب سلامت بهداشت و درمان مشهد ضمن اشاره به نقش مراقبین سلامت در آموزش و مراقبت رده های سنی های مختلف علی‌الخصوص سالمندان افزود: بهبود کیفیت زندگی سالمندان می‌تواند به وسیله روش‌های مختلفی انجام شود. در اینجا چند روش کلیدی آمده است:

1. تغذیه مناسب: اطمینان از دریافت مواد مغذی کافی برای حفظ سلامت جسمی و تقویت سیستم ایمنی.

2. فعالیت فیزیکی: تشویق به انجام ورزش‌های ملایم مانند پیاده‌روی، شنا، یا یوگا برای بهبود تحرک و افزایش استقامت.

3. پشتیبانی اجتماعی: حفظ ارتباط با خانواده و دوستان، شرکت در فعالیت‌های اجتماعی و گروه‌های حمایتی برای کاهش احساس تنهایی و انزوا.

4. مشاوره روانشناختی: دسترسی به مشاوره روانشناختی برای مدیریت استرس، افسردگی و اضطراب.

5. پشتیبانی پزشکی: دسترسی به مراقبت‌های پزشکی منظم، پیگیری وضعیت سلامت و مدیریت بیماری‌های مزمن.

6. فعالیت‌های ذهنی: تشویق به شرکت در فعالیت‌های ذهنی مانند خواندن، حل جدول، شرکت در کلاس‌های آموزشی یا فعالیت‌های هنری.

7. محیط ایمن: ایجاد محیطی ایمن و بدون خطر برای جلوگیری از سقوط و صدمات.

8. استفاده از تکنولوژی: آموزش استفاده از دستگاه‌های دیجیتال برای دسترسی به اطلاعات، ارتباط با عزیزان و شرکت در فعالیت‌های آنلاین.

این روش‌ها می‌توانند به سالمندان کمک کنند تا زندگی شادتر و سالم‌تری داشته باشند. 

 

در ادامه جلسه، علیرضا محمودی - کارشناس ارشد تغذیه بیان داشت:

داشتن تغذیه مناسب در هر سنی اهمیت دارد، اما تغذیه مناسب در دوران سالمندی اهمیت بیشتری پیدا میکند بدلیل اینکه میتواند از بروز بسیاری از بیماری هایی که ممکن است خطر ابتلا به آن ها با بالارفتن سن افزایش یابد را کم کند و حتی نقش پیشگیری کننده در بروز این بیماری ها داشته باشد.از طرف دیگر با افزایش سن و ورود به دوران سالمندی نیازهای تغذیه ای با دوره های قبلی زندگی ( میانسالی ، جوانی و ...) متفاوت خواهد بود و نیاز به برخی از مواد مغذی ( ویتامین ها و مواد معدنی و...) بیشتر خواهد شد.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که معمولا در دوران سالمندی افراد کمتر به تنوع و تعادل رژیم غذایی توجه میکنند و عدم کفایت تغذیه ای در رژیم غذایی روزانه میتواند منجر به بروز کمبود برخی از موادمغذی و بدنبال آن بروز اختلالات و بیماری های مختلف در این دوران شود.

وی افزود: علاوه بر کفایت تغذیه ای و رعایت اصول تغذیه مناسب در این دوران باتوجه به شرایطی که فرد سالمند دارد ( ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری ها، تحرک یا بی تحرک بودن و ...)مصرف آب نیز در این دوران بسیار حائز اهمیت می باشد.

کمبودهای رایج تغذیه ای مهم در دوران سالمندی:

۱-یکی از رایج ترین مشکلات در دوران سالمندی تحلیل عضلانی (سارکوپنی) می باشد که جهت پیشگیری از بروز آن باید مصرف منابع غذایی پروتئینی بخصوص منابع با ارزش بیولوژیکی بالا در رژیم غذایی فرد سالمند افزایش یابد.

۲- کمبود کلسیم نیز بعنوان یکی دیگر از مشکلات تغذیه ای رایج در این دوران است، در سنین بالای ۵۰سال در هر دو جنس میزان نیاز به کلسیم افزایش می یابد و به حدود ۱۲۰۰ میلی گرم در طول روز میرسد در حالیکه در سنین کمتر از ۵۰سال نیاز به کلسیم حدود ۱۰۰۰ میلی گرم در طول روز می باشد. 

جهت تامین کلسیم مورد نیاز روزانه، مصرف لبنیات بخصوص انواع کم چرب این گروه غذایی افزایش یابد، علاوه بر لبنیات بادام درختی، انواع کلم بخصوص کلم بروکلی، سویا نیز بعنوان منابع غذایی خوب کلسیم محسوب میشوند.

۳-کمبود ویتامین D نیز با افزایش سن و در دوران سالمندی شایع است و نیاز به کلسیم در سنین بالای۶۵ سال افزایش می یابد، در این دوران توانایی پوست جهت تولید ویتامین D از طریق نور آفتاب کاهش پیدا کرده و باید منابع غذایی ویتامین D بیشتر در رژیم غذایی این افراد گنجانده شود ( تخم مرغ، غذاهای دریایی، لبنیات غنی شده با ویتامین D)

ذکر این نکته ضروریست که داشتن الگوی غذایی مناسب در دوران سالمندی بدلیل عدم کفایت تغذیه ای مناسب و همچنین اهمیت به نوع موادغذایی مصرفی در طول روز در این دوران میتواند نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری ها در دوران سالمندی ایفا کند.

 

سالمندان 2

 

کلاس سالمندان 4

 

سالمندان 1

کلاس سالمندان 3
کلاس سالمندان 2 
 

۲۲ اسفند ۱۴۰۳ ۱۴:۳۸
تعداد بازدید : ۲۸۰
کد خبر : ۱۷,۲۲۶

نظرات بینندگان